Neem contact op Klant login

Blog & Nieuws

Alle locaties Rijndam Revalidatie over op Elektronisch Patiënten Dossier

Op dinsdag 18 april 2017 heeft locatie Erasmus MC van Rijndam het Elektronische Patiënten Dossier (EPD) in gebruik genomen. Alle vijftien locaties van Rijndam werken nu met een speciaal EPD voor de Revalidatiezorg: R-EPD.

Rajen Bhattoe, projectleider R-EPD: ‘Binnen Rijndam werken we met multidisciplinaire behandelteams. Dat betekent dat meerdere disciplines, zoals een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog en arts bij het revalidatieproces betrokken zijn. Met het gebruik van het R-EPD wisselen betrokken zorgverleners op een veilige manier actuele en relevante informatie uit. Dit geeft een compleet beeld en komt de zorg aan de patiënt ten goede. We zijn enorm trots op iedereen die aan deze succesvolle overgang heeft bijgedragen.’

Lees het volledige persbericht op de website van Rijndam

Het UMCG Centrum voor Revalidatie live met nieuw Elektronisch Patiënten Dossier

Op 23 januari jl. heeft het UMCG Centrum voor Revalidatie (UMCG CvR) haar nieuwe Elektronische Patiënten Dossier in gebruik genomen. Er is gekozen voor een gespecialiseerd Elektronisch Patiënten Dossier voor de revalidatiezorg.

“Een belangrijke reden om voor dit dossier te kiezen, zo zegt Bert Eissens (bestuurder UMCG CvR), is dat hiermee de samenwerking tussen dokters, therapeuten, verpleging en andere collega’s makkelijker wordt. En dat is vooral bij revalidatiebehandelingen belangrijk, omdat er vrijwel altijd meer disciplines betrokken zijn bij een behandeling. Dat vereist een speciaal systeem dat volledig voldoet aan de nieuwste eisen – we moeten er goed mee kunnen werken, maar de beveiliging van gegevens moet ook in orde zijn. Via dit nieuwe dossier zorgen we daarvoor.” Lees meer ›

Multidisciplinair of multi-monodisciplinair?

Jesper Brons (Consultant VIR, ergotherapeut, psycholoog) neemt u in zijn artikel mee in het onderwerp; Multidisciplinair of multi-monodisciplinair? En wat kunnen wij daar als behandelaren en software-leveranciers aan bijdragen?

Lees hier het artikel

Kiezen voor een centrale planning in de GRZ

Onze consultant Lammert Kraaijeveld schreef een blog omtrent de centrale planning in de GRZ. In het artikel richt hij zich op de vraag; "Wanneer wordt centraal plannen in de GRZ zinvol en wat levert het op voor de financiële gezondheid van de instelling, voor de behandelaar maar natuurlijk ook voor de patiënt?"

Lees hier het artikel

(Senior) Consultant gezocht!

Als consultant ben je gesprekspartner voor de klant bij business vraagstukken. Jij weet als geen ander de verbinding te leggen tussen de Vir producten en de zorgprocessen. Je doet in een team of zelfstandig (senior) implementatietrajecten van onze software. Je adviseert de klant bij vraagstukken m.b.t. de (her-) inrichting van werkprocessen, ook los van de invoering van onze software.

Bekijk de vacature

Cicero Revalidatie en Herstelzorg start met VIR online

“Wij willen met onze software een bijdrage leveren aan de verdere verbetering van de revalidatiezorg. Met onze implementatie van VIR Online bij Cicero doen we dat ook voor de Geriatrische Revalidatiezorg!”

Lees het volledige artikel op zorgvisie.nl

VIR klantendag 2016

Op dinsdag 16 februari organiseerde VIR e-Care Solutions haar jaarlijkse klantendag. Onderstaande video geeft een impressie van de dag.

VIR en Telerevalidatie.nl/JC Groep slaan handen ineen

VIR en Telerevalidatie.nl/JC Groep slaan handen ineen en brengen Telerevalidatie in de praktijk

Telerevalidatie in de praktijk
Telerevalidatie wordt steeds belangrijker. Het is niet meer de vraag of maar steeds meer hoe er praktisch in revalidatiebehandelingen gebruik van gemaakt gaat worden. Telerevalidatie.nl en VIR hebben daarom de handen ineen geslagen en gaan de door Telerevalidatie.nl verzamelde oefeningen, filmpjes, instructies etc nu beschikbaar stellen via het softwareplatform van VIR. Lees meer ›

Cicero Zorggroep live met VIR Online

Op 4 januari jl. is Cicero Zorggroep na een implementatieperiode van slechts 10 weken live gegaan met VIR Online. Cicero is een instelling voor ouderenzorg. Zij gebruikt VIR Online voor de ondersteuning van haar Geriatrische Revalidatie zorg. Het gaat in totaal om zo’n 100 gebruikers: artsen, paramedici, verpleging en verzorging. Lees meer ›

Declaratie- en OHW-Grouper

Per 1 januari 2016 neemt VECOZO het beheer en onderhoud van de Declaratie Grouper en de Onderhandenwerk (OHW) Grouper over. Als zorgaanbieder heeft u met VECOZO een overeenkomst nodig om de Declaratie Grouper en de Onderhandenwerk Grouper  in 2016 te mogen gebruiken. Momenteel heeft u hiervoor een overeenkomst met de NZa (DBC Onderhoud), maar die eindigt per 1 januari 2016. Vraag daarom tijdig een nieuw certificaat aan via VECOZO.