Blog & Nieuws

Klimmendaal Revalidatiespecialisten gestart met uitrol R-EPD

Op maandag 18 september is het team van Klimmendaal Revalidatiespecialisten, in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, gestart met het werken in het Revalidatie Elektronisch Patiëntendossier (R-EPD).

Vanaf nu slaan artsen en behandelaars de gegevens van patiënten op in het elektronisch dossier. Hiermee kunnen zij de privacy van de patiëntgegevens nog beter waarborgen. Het elektronisch dossier is voor de behandelaars altijd beschikbaar om in te zien, op verschillende locaties en werkplekken, waardoor zij nog efficiënter kunnen werken en eenvoudiger informatie kunnen uitwisselen.

Na het team in Ede worden de komende weken de teams Volwassenen in Arnhem getraind in het werken met het R-EPD. Zij gaan vanaf november werken met het elektronisch dossier. Vervolgens wordt het R-EPD verder geïmplemteerd in de organisatie. De verwachting is dat vanaf april 2018 alle teams op alle locaties met het elecktronisch dossier zullen werken.

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van Klimmendaal Revalidatiespecialisten.

Digitale meetinstrumenten beschikbaar voor Nederlandse Revalidatiecentra

VIR en VitalHealth Software brengen samen eHealth naar de sector

Samenwerkingspartners VIR en VitalHealth hebben voor de revalidatiecentra in Nederland een set digitale meetinstrumenten ontwikkeld waarmee ze een belangrijke stap hebben gezet om standaardklinimetrie digitaal in te zetten in de revalidatiesector. De software van VitalHealth QuestManager is hiervoor integraal toegevoegd aan VIR software suite, het Revalidatie EPD van VIR e-Care solutions. Hiermee wordt het invoeren van meetinstrumenten vanuit het patiëntendossier beschikbaar. Dit patiëntenportaal is speciaal voor deze samenwerking gebouwd door VitalHealth Solutions en direct gebruiksklaar gemaakt voor implementatie bij andere revalidatiecentra.
Lees meer ›

VIR e-Care Solutions kiest Gilde als platform voor duurzame groei

Arnhem, juni 2017 – VIR e-Care Solutions (“VIR”), ontwikkelaar van softwareapplicaties voor de Nederlandse revalidatiezorg, kiest Gilde Equity Management Benelux (“Gilde”) als partner om verdere duurzame groei te realiseren. In 2016 en eerder dit jaar kozen respectievelijk Impulse Info Systems (“Impulse”) en NederCare al voor Gilde. VIR, NederCare en Impulse zijn marktleider in medisch specialistische revalidatiezorg, de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg en hebben gezamenlijk de ambitie om marktleider te worden in aanpalende segmenten waar ze actief zijn, zoals de geriatrische revalidatiezorg en de gehandicaptenzorg.
Gilde zal haar kapitaal en ervaring in de IT-zorgsector inzetten om de groep verder uit te bouwen.
Lees meer ›

Eerste lancering transmurale gegevensuitwisseling via IHE-XDS een feit

Op 23 juni jongstleden heeft VIR in samenwerking met XDS partner Meddex, de IHE-XDS infrastructuur voor transmurale gegevensuitwisseling bij Rijndam Revalidatie in productie gebracht.

Rijndam Revalidatie is hiermee aangesloten op Rijnmondnet , een stichting die zich richt op transmurale elektronische zorgcommunicatie in de regio Rijnmond.

Middels de uitwisseling kan o.a. zorginhoud gedeeld worden tussen Rijndam Revalidatie en Erasmus Medisch Centrum. De komende periode zal Rijndam ervaring op gaan doen met deze infrastructuur in de praktijk.

Alle locaties Rijndam Revalidatie over op Elektronisch Patiënten Dossier

Op dinsdag 18 april 2017 heeft locatie Erasmus MC van Rijndam het Elektronische Patiënten Dossier (EPD) in gebruik genomen. Alle vijftien locaties van Rijndam werken nu met een speciaal EPD voor de Revalidatiezorg: R-EPD.

Rajen Bhattoe, projectleider R-EPD: ‘Binnen Rijndam werken we met multidisciplinaire behandelteams. Dat betekent dat meerdere disciplines, zoals een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog en arts bij het revalidatieproces betrokken zijn. Met het gebruik van het R-EPD wisselen betrokken zorgverleners op een veilige manier actuele en relevante informatie uit. Dit geeft een compleet beeld en komt de zorg aan de patiënt ten goede. We zijn enorm trots op iedereen die aan deze succesvolle overgang heeft bijgedragen.’

Lees het volledige persbericht op de website van Rijndam

Het UMCG Centrum voor Revalidatie live met nieuw Elektronisch Patiënten Dossier

Op 23 januari jl. heeft het UMCG Centrum voor Revalidatie (UMCG CvR) haar nieuwe Elektronische Patiënten Dossier in gebruik genomen. Er is gekozen voor een gespecialiseerd Elektronisch Patiënten Dossier voor de revalidatiezorg.

“Een belangrijke reden om voor dit dossier te kiezen, zo zegt Bert Eissens (bestuurder UMCG CvR), is dat hiermee de samenwerking tussen dokters, therapeuten, verpleging en andere collega’s makkelijker wordt. En dat is vooral bij revalidatiebehandelingen belangrijk, omdat er vrijwel altijd meer disciplines betrokken zijn bij een behandeling. Dat vereist een speciaal systeem dat volledig voldoet aan de nieuwste eisen – we moeten er goed mee kunnen werken, maar de beveiliging van gegevens moet ook in orde zijn. Via dit nieuwe dossier zorgen we daarvoor.” Lees meer ›

Multidisciplinair of multi-monodisciplinair?

Jesper Brons (Consultant VIR, ergotherapeut, psycholoog) neemt u in zijn artikel mee in het onderwerp; Multidisciplinair of multi-monodisciplinair? En wat kunnen wij daar als behandelaren en software-leveranciers aan bijdragen?

Lees hier het artikel

Kiezen voor een centrale planning in de GRZ

Onze consultant Lammert Kraaijeveld schreef een blog omtrent de centrale planning in de GRZ. In het artikel richt hij zich op de vraag; "Wanneer wordt centraal plannen in de GRZ zinvol en wat levert het op voor de financiële gezondheid van de instelling, voor de behandelaar maar natuurlijk ook voor de patiënt?"

Lees hier het artikel

(Senior) Consultant gezocht!

Als consultant ben je gesprekspartner voor de klant bij business vraagstukken. Jij weet als geen ander de verbinding te leggen tussen de Vir producten en de zorgprocessen. Je doet in een team of zelfstandig (senior) implementatietrajecten van onze software. Je adviseert de klant bij vraagstukken m.b.t. de (her-) inrichting van werkprocessen, ook los van de invoering van onze software.

Bekijk de vacature

Cicero Revalidatie en Herstelzorg start met VIR online

“Wij willen met onze software een bijdrage leveren aan de verdere verbetering van de revalidatiezorg. Met onze implementatie van VIR Online bij Cicero doen we dat ook voor de Geriatrische Revalidatiezorg!”

Lees het volledige artikel op zorgvisie.nl